.

FORUM PREPELITE

Cresterea - Prepelitelor .INFO
Acum este Sâm Oct 21, 2017 11:17 am
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
MesajScris: Joi Noi 08, 2012 1:13 pm 
Neconectat
Sunt timid, dar ma tratez !
Avatar utilizator

Membru din: Mie Mai 23, 2012 2:42 pm
Mesaje: 345
Localitate: Suceava
Monitorul de Suceava scrie:
Un bărbat din Vicov încearcă al doilea an consecutiv să demonstreze că prepeliţele sunt păsări şi că are dreptul la subvenţii


Un bărbat din Vicovu de Sus, crescător autorizat de prepeliţe, încearcă, pentru al doilea an consecutiv, să-i convingă pe mai marii Ministerului Agriculturii că prepeliţa este o pasăre.

Acesta nu face deloc glume cu responsabilii de la minister, ci se confruntă cu o problemă cât se poate de serioasă.

Deşi, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava se oferă subvenţii pentru bunăstarea păsărilor, dosarul său a fost respins pentru că prepeliţa nu este trecută pe lista păsărilor din Hotărârea de Guvern.
Subvenţii pentru bunăstarea păsărilor, dar nu şi a prepeliţelor


Vicoveanul Ioan Buzduga şi soţia sa cresc în momentul de faţă peste 2.000 de prepeliţe. Sunt crescători autorizaţi de prepeliţe, ouăle acestor păsări fiind cumpărate pentru tratarea a numeroase afecţiuni.

După ce a făcut investiţii în micro-ferma sa (filtre de apă de ultimă generaţie, care permit asigurarea apei pentru păsări fără nici un contact extern cu factorii patogeni, un sistem care asigură o temperatură constantă de 24 de grade Celsius, lumină, ventilaţie etc.), Ioan Buzduga s-a gândit că ar putea să beneficieze şi el de fondurile oferite prin HG 838/2010, privind aprobarea normelor metodologice de acordare a ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar în favoarea bunăstării păsărilor.

Prima dată a încercat să-şi depună dosarul în 2011. A aflat cu stupoare că prepeliţa nu figurează printre păsările pentru care se pot lua subvenţii, deşi el a investit într-o fermă ca orice alt crescător.


Explicaţiile din manual că prepeliţa este pasăre nu au fost un argument suficient

Au urmat memoriile către Ministerul Agriculturii.

După ce au cerut respectuos să fie trecute şi prepeliţele în hotărârea de guvern pentru a beneficia de ajutorul financiar, soţii Buzduga au venit şi cu explicaţii:
Citat:
„În clasa păsări, fosanidele sunt una dintre cele şapte familii din ordinul galinaceelor. În familia fosanidelor există printre altele şi subfamilia potârnichi, iar una din speciile de potârnichi este prepeliţa. Vă rog respectuos să fie trecută şi prepeliţa în această ordonanţă”.


Trecând peste explicaţiile din manual, pentru Ioan Buzduga lucrurile sunt clare.

„Încă de la denumirea hotărârii se face referire la subvenţia pentru bunăstarea păsărilor, iar eu asta cresc, păsări, care pe deasupra mai fac şi ouă”, explică cu năduf omul.

Un răspuns venit de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe 21 februarie a.c. nu i-a lăsat însă prea multe speranţe crescătorului.

Citat:
„Pentru prepeliţe nu există prevederi în legislaţia naţională şi legislaţia comunitară care să reglementeze normele de bunăstare minimă a acestora. S-au ales speciile care sunt exploatate în sistem industrial şi care prin efectivele mari crescute au impact negativ major asupra mediului”,
este o parte din răspunsul primit de vicovean.Un nou memoriu, în aşteptarea ajutorului care crede că i se cuvine


Cum în această perioadă se depun din nou dosare pentru subvenţiile de acest tip, Ioan Buzduga a mai făcut o încercare şi a trimis un nou memoriu către Ministerul Agriculturii.

„Dacă ar fi inclusă şi prepeliţa în această ordonanţă pentru mine ar fi o adevărată gură de oxigen.
Nu cer decât să mi se aprobe şi mie un ajutor financiar care cred că mi se cuvine.
Şi eu am făcut investiţii în fermă, ca şi alţi crescători de alte specii de păsări, şi eu plătesc impozite şi cer doar un tratament egal cu ceilalţi.

Cer doar ce mi se cuvine ca crescător de păsări.

Cred că în răspunsurile pe care le-am primit se caută doar motive, au făcut o greşeală la început şi acum nu vor să recunoască”, spune Ioan Buzduga, care arată că nu va renunţa la creşterea prepeliţelor indiferent de piedicile cu care se confruntă.

Imagine

_________________
Vrei să știi Care este sensul vieții tale?


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Joi Noi 08, 2012 1:31 pm 
Avatar aleatoriu
Are deplina dreptate iar daca memoriile dumnealui vor fi in final luate in seama de minister, aceasta ne va avantaja pe noi toti care crestem aceste pasari. Dar pesimistul-realist din mine imi spune ca va mai dura cativa ani situatia prezenta.


Sus
  
 
MesajScris: Joi Noi 08, 2012 1:59 pm 
Neconectat
Sunt timid, dar ma tratez !
Avatar utilizator

Membru din: Mie Mai 23, 2012 2:42 pm
Mesaje: 345
Localitate: Suceava
Mi se pare hilar ca niste birocrati sa stabileasca lucruri contrare naturii.

Insa in momentul in care incompetenta lor se sparge in viata si buzunarul unui om, ii spulbera visele si ii sufla prin buzunare, deja nu mai este vesel.

Ma gandesc cu jale ca oamenii aceia cu pixuri si stampile sunt platiti si din buzunarul meu. Asta nu-mi place. Y7Y

_________________
Vrei să știi Care este sensul vieții tale?


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Vin Noi 09, 2012 11:22 pm 
Avatar aleatoriu
Fara o asociatie puternica nu se va putea face nimic.
Singuri suntem ca si Don Chihote, ne batem cu morile de vant!


Sus
  
 
MesajScris: Mie Noi 14, 2012 8:42 pm 
Avatar aleatoriu
Dupa cum se vede, cei de la guvern ar face orice pentru a pune bete in roate celor care chiar vor cu adevarat sa faca ceva, mereu ii descurajeaza si le pun piedici, este si cazul unui unchi de-al meu care a accesat cu mare greu masutra 141 pentru ovine si bovine.


Sus
  
 
Subiectul mesajului: Re: Informatii despre Prepelitele Japoneze
Stapanul Prepelitelor
Cresterea Prepelitelor

Membru din: Mar 11 2012
Mesaje: 432
Localitate: California USA


Sus
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ]

Copyright © 2012 - Cresterea Prepelitelor - Imaginile si stilul acestui site sunt interzise la copiere ! Toate drepturile rezervate!


FORUM DESPRE LITERATURA
Discutii despre carti si scriitori